Termite

Descriere

Termitele se ascund adesea in case si curti, fara sa apara semne imediate de deteriorare. Acest obicei le-a câstigat porecla de “distrugator tacut”. Toate termitele consuma materii vegetale pe baza de celuloza. Din pacate, toate casele, indiferent de tipul lor de constructie, pot furniza hrana pe baza de celuloza pentru termite. Termitele variaza intre 6 si 12 mm in lungime. Reginele si regii sunt mai mari, capabili sa atinga o lungime de un centimetru. Lucratorii au de obicei o culoare deschisa si corp moale. Termitele care zboara, se numesc reproductive, si au doua perechi de aripi proeminente.

Obiceiuri

In mod obisnuit, termitele traiesc in structuri din lemn, copaci cazuti, lemn cazut si sol. Habitatele variaza in functie de specii, deoarece unele termite traiesc la diferite grade de umiditate. Acesti daunatorii se gasesc in numar mai mare in regiunile tropicale unde conditiile de viata pentru termite sunt optime. In lunile de vara, termitele zburatoare reproductive isi lasa coloniile mature si pleaca sa se imperecheze. Dupa aceasta, cuplurile isi pierd aripile, devin regine si regii isi creeaza noi colonii. Termitele imature se dezvolta pentru a completa unul dintre cele trei roluri: muncitori, soldati sau reproducatori. Unele specii de regine depun milioane de oua in fiecare an.

Aparare

Deoarece termitele reprezinta o amenintare constanta pentru casa dvs., va sugeram câteva lucruri pe care le puteti face pe parcursul anului pentru a ajuta la mentinerea eficacitatii planului de tratament al termitelor de catre Orkin Man®. Pasii mici fac o mare diferenta in prevenirea termitelor si sustin un plan eficient de tratare a acestora. Incepeti prin eliminarea conditiilor de umiditate si a alimentelor pentru termite din jurul casei Dvs. Acesti pasi simpli fac din casa ta o tinta mai putin atractiva, ajutând la descurajarea termitelor.

  • Eliminati problemele legate de umiditate, cum ar fi repararea scurgerilor robinetelor, a conductelor de apa si a unitatilor de climatizare, indepartarea plantelor excesive si a mulcului de lemn
  • Indepartand sursele de hrana si pastrând cheresteaua sau hârtia departe de fundatie sau demisol, indepartand pietrele sau alte deseuri din apropierea casei si plasând ecrane pe orificiile exterioare.

Trebuie sa contactati un specialist in controlul daunatorilor pentru a va ajuta.