Tantari

Descriere

Tantarii apartin aceluiasi grup la fel ca mustele – diptera. Prin urmare, au o singura pereche de aripi. Au de obicei picioare lungi, subtiri si un cap care prezinta o trompa proeminenta. Corpurile si aripile tântarilor sunt acoperite cu mici placi. Dimensiunile adultilor pot varia de la 3 la 9 mm.

Obiceiuri

Tantarii sunt cel mai bine cunoscuti pentru obiceiurile femelelor adulte care adesea se hranesc cu sange pentru a depune oua. Partea mai putin cunoscuta este ca adultii, masculi si femele se hranesc cu nectar din flori. In stadiile lor imature de dezvoltare se gasesc de obicei in jurul zonelor cu apa situate in apa, preferabil lacuri. Larvele se hranesc cu o varietate de materiale, in functie de specie. Majoritatea consuma flora organica si organisme acvatice mici. Cu toate acestea, unele specii sunt de pradatoare si se hranesc cu alti tântari. Tânarii adulti prefera sa fie cei mai activi de la amurg pâna in zori, dar pot deveni activi in zilele innorate sau in zone umbroase intunecate. Ei nu prefera sa fie activi la lumina soarelui, deoarece se pot deshidrata si muri.

Aparare

  • Tratamentul tântarilor este, de obicei, un efort integrat care implica reducerea surselor si utilizarea produselor de control chimici atunci când este necesar. Deoarece tântarii se dezvolta in apa, obiectivele sunt de reducere si eliminare a surselor de apa, favorabile reproducerii tântarilor. Desi reducerea surselor de apa este abordarea pe termen lung a tratamentului impotriva tântarilor, planul de tratament al tântarilor poate necesita utilizarea unor produse chimice pentru a suplimenta reducerea populatiei.
  • Planul de tratare al tântarilor incepe cu efectuarea de catre specialistul in managementul daunatorilor a unei inspectii aprofundate a proprietatii si identificarea tipului de tântari care provoaca probleme.

Trebuie sa contactati un specialist in controlul daunatorilor pentru a va ajuta.