Dezinsectie Plosnite

servicii-de-dezinsectie-plosnite-de-pat-ddd-orkin-romania

Dezinsectie Plosnite de Pat

Plosnita Cimex Lectularius a primit numele sau comun de la asocierea cu asternutul uman. In primul rand este un ectoparazit de oameni, dar va ataca si alte mamifere si pasari de curte. Este raspandit in intreaga lume.

Adultul are o lungime de 5 mm, corpul este plat si oval si are o culoare bruna, devenind rosiatica dupa ce se hraneste.
Consuma aproape de 3 ori greutatea sa si poate produce 1 – 5 oua pe zi si o medie de aproximativ 200 pe durata vietii sale.
Potential maxim este de 12 oua pe zi, cu un total de peste 500 pe durata sa de viata.

Evolutia si dezvoltarea

Plosnita de pat se dezvolta prin cinci etape imature numite nimfe, inainte de a ajunge la stadiul de reproducere – adult.
Timpul de dezvoltare de la prima nimfa la adult variaza in functie de temperatura, mesele de sange si conditiile de temperatura.
Procesul de dezvoltare de la ou la adult poate avea loc in aproximativ 24 pana la 36 de zile (aceasta este dependenta de temperatura, deoarece temperaturile mai ridicate accelereaza procesul). O plosnita de pat in orice etapa trebuie sa manance sange pentru a trece cu succes in etapa urmatoare.

Nimfa in stadiul 5 se maturizeaza si devine o femela adulta, sau un mascul. Femela adulta are nevoie de o masa de sange pentru producerea de oua si pentru a mentine sperma in viata pe care o primeste de la mascul; masculul are nevoie de mese de sange pentru producerea spermei. Imperecherea are loc, iar ouale sunt depuse si lipite pe loc de pinza de pat femela.
Populatiile mari de plosnite necesita timp pentru a se dezvolta, dar daca cativa adulti nu sunt detectati timpuriu, vom avea cateva mii dupa 3 sau 4 luni!

Plosnitele au o capacitate remarcabila de a supravietui – de la 4 luni la 2 ani, in functie de accesul regulat la mese si de temperaturile favorabile.

Dupa cum sugereaza si numele lor, plosnitele de pat sunt asociate in mod obisnuit cu zonele in care dormim, dar se pot raspandi si in camerele adiacente. Plosnitele sunt atrase de oameni prin CO2 pe care il emanam in timp ce respiram si de caldura. La fel ca vampirii noaptea, aceste insecte stau in mod normal latente in timpul zilei in mici crapaturi si ies noaptea sa se hraneasca cu sange, dar isi vor schimba obiceiurile in functie de orele de lucru si de stilul de viata al gazdelor. Activitatea de varf are loc de obicei de la miezul noptii pana la 7:00 A.M. Plosnitele raman suficient de mult timp pentru a se hrani inainte de a se deplasa pentru a se ascunde.

Aboneaza-te la curiozitati despre muste si alti daunatori