Paienjeni

Descriere

Paienjenii au opt picioare, doua regiuni ale corpului, nu au aripi sau antene. Unor paianjeni, le place umiditatea,si se gasesc in subsoluri, in crame si in alte parti umede ale cladirilor. Altii prefera zonele uscate, calde, cum ar fi fantele de aer din podea, colturile superioare ale incaperilor si mansardelor. Se ascund in zone intunecate.

Obiceiuri

Se hranesc cu insecte, cu alti paianjeni si cu orice alta prada pe care o pot prinde. Paienjenii au trei sau patru perechi de ochi. Multi paianjeni au vedere slaba, dar unele specii de paianjeni, cum ar fi paianjenul saritor, are o vedere exceptionala. Paienjenii nu au gura ei folosesc in mod obisnuit enzimele digestive din saliva lor pentru a dizolva prada inainte de a o consuma. In plus, intestinul unui paianjen este prea ingust pentru a permite consumul de particule de alimente mari. Aproape toate speciile de paianjeni sunt pradatori, doar o singura specie se hraneste cu plante.

Paienjenii sunt capabili sa produca matase care este elastica, adeziva si puternica. Aceasta matase este utilizata pentru a infasura niste pânze, precum si pentru a construi saculete de oua si locuinte de paianjen. Dimensiunea si forma paianjenelor variaza in functie de specie: unii sunt in forma de sfera, in timp ce altii sunt in forma de pâlnie; unele panze sunt ordonate, in timp ce altele apar intâmplator. Unele specii de paianjeni traiesc mai degraba in zone ascunse , in timp ce altele sunt libere si se refugiaza in crapaturi.

Aparare

  1. Tineti paienjenii afara incepeti cu

    O modalitate buna de a impiedica paianjenii sa intre in casa ta este sa te asiguri ca nu ai in jurul casei tale un mediu care nu atrage paianjenii. Paienjenii isi fac adesea habitatul afara in plante, in gramezi de frunze sau lemne sau in locuri intunecate, cum ar fi anvelope vechi sau galeti vechi. Având aceste lucruri lânga casa dvs., este mult mai probabil sa gasiti un paianjen. Creati o distanta intre aceste lucruri si casa dvs., pentru a face mai putin probabil ca un paianjen sa gaseasca o cale de a intra

  2. Indepartati sursa de hrana si adaposturile

    Asigurati-va ca in casa dvs. este curatenie, in general, o modalitate buna de a reduce numarul de daunatori in casa dumneavoastra. In cazul paianjenilor, nu numai ca o casa curata va oferi locuri mai putine pentru ca paianjenii sa se ascunda, dar va face si mai putin probabil ca insectele mici sa fie in jur pentru ca acestia sa aiba cu ce sa se hraneasca. Fara o sursa sigura de hrana si cu mai putine locuri ascunse, va fi mai greu pentru paianjeni sa ramâna in casa dvs.

Trebuie sa contactati un specialist in controlul daunatorilor pentru a va ajuta.