Gandaci

Descriere

Gandacii pot masura o lungime de peste 50 mm (2 in), iar speciile tropicale tind sa fie mai mari decât cele gasite in alte zone. Gandacii au sase picioare, doua antene si unii au aripi. Cu toate acestea, majoritatea gandacilor cu aripi nu zbora.

Obiceiuri

Unele specii invadeaza locuintele si sunt considerate daunatori. Altele sunt benefice pentru mediu ca reciclatori importanti ai materialului organic descompus. Gandacii daunatori pot fi purtatori de diferite boli, deoarece sunt in mod obisnuit gasiti in apropierea zonelor de depozitare a deseurilor sau in bucatarie, unde sunt prezente alimente. Restaurantele pot avea, de asemenea, infestari cu gândacii.
Gandacii emit mirosuri neplacute si pot produce si sunete.

Aparare

  • Cele mai rapide si eficiente metode de combatere a daunatorilor sunt cele administrate de profesionisti instruiti in combaterea daunatorilor. Exista mai multe tehnici si instrumente care pot fi folosite sau recomandate de acesti profesionisti pentru a scapa de gandaci.
  • O strategie pentru profesionistii in combaterea daunatorilor este sa colaboreze cu proprietarii de case pentru a reduce atractantii gândaciilor. Surse cum ar fi diferite feluri de mâncare pentru hrana animalelor de companie, canalizari, masini de spalat vase, cutii de gunoi etc. trebuie mentinute, curate si/sau depozitate corespunzator.
  • Un alt pas este de a determina sursa sau punctul de intrare pentru gandacii. Unii gandaci, cum ar fi gandacul german, sunt in principal transportati in casa.
  • Proprietarii de case trebuie sa fie atenti sa inspecteze obiecte precum mobilierul sau aparatele inainte de a le aduce acasa. Gandacii pot invada casele pe sub usi si prin ferestrele deschise. Proprietarii de case si profesionistii in combaterea daunatorilor ar trebui sa colaboreze pentru a sigila cât mai mult casa.
  • De asemenea, profesionistii pentru controlul daunatorilor pot utiliza capcane, cum ar fi placile cu adeziv, in zonele in care gândacii pot calatori sau se pot ascunde. Cu toate acestea, un alt instrument poate fi aplicarea corecta a unor produse cum ar fi momeli si reziduuri, prin fisuri / crevase, zone de inmultire si in exteriorul casei. Planul real si timpul pentru a scapa de gandaci va varia in functie de casa si de situatie.

Trebuie sa contactati un specialist in controlul daunatorilor pentru a va ajuta.