Furnici

Descriere

Adultii furnici sunt una dintre cele trei caste de colonii diferite; regine, muncitori sau masculi. Reginele sunt femele fertile care depun toate ouale intr-o colonie. Lucratorii sunt femele care nu se reproduc, aduna alimente; hranesc larvele; si mentin si curata cuibul. Lucratorii sunt fara aripi si sunt identificati pentru ca se hranesc in jurul mâncarii sau aparara colonia de intrusi. Furnicile de sex masculin sunt inaripate, iar singura lor slujba este sa se imperecheze cu reginele in timpul procesului de roire.

Obiceiuri

Furnicile din interiorul casei sau apartamentului dvs. pot fi o problema sezoniera sau pe tot parcursul anului. Multe specii de furnici isi construiesc cuiburile in aer liber si devin o problema atunci când se hranesc cu alimente in interiorul casei. Odata ce descopera o sursa buna de hrana, ele pot continua sa vina in interior, sa-si adune mâncarea si sa plece pentru a duce mâncarea in colonie. Cu toate acestea, unele specii de furnici intra in interiorul cladirii, isi construiesc cuibul in interior si devin rezidenti permanenti. Unele dintre cele mai frecvente specii de furnici care pot invada si aleg sa locuiasca in interior sunt furnicile de pavaj, furnicile dulgher, furnicile mirositoare, furnicile hoti, furnicile acrobati si furnici faraon. Oricare dintre aceste furnici poate fi o provocare pentru controlul daunatorilor, dar furnica faraon este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai raspandite si poate cea mai dificil de controlat dintre furnicile de interior.

In interior furnicile pot fi gasite in apropierea surselor alimentare, de apa si in locuri ascunse, protejate cum ar fi golurile de pereti, sub aparate, in spatele ferestrelor si sub podea. Furnicile sunt daunatori comuni, adica le place sa traiasca aproape de oameni si sa manânce aceleasi lucruri ca noi – dulciuri, carne, amidon si lichide.

Aparare

  • Asigurati-va ca aveti casa neprimitoare pentru furnici. Daca furnicile nu pot gasi surse de hrana si surse de apa disponibile, vor incerca mai putin sa vina. Orice tip de hrana sau de alimente poate atrage furnici.
  • Depozitati alimente, in special hrana pentru animale de companie, in recipiente inchise. Stergeti blaturile si podelele frecvent.
  • Cele mai multe abordari pentru controlul furnicilor ucid numai furnicile pe care le vedeti. Unele tratamente cu adevarat eficiente pot patrunde si distruge cuiburile pentru a ajuta la prevenirea revenirii acestor daunatori. De asemenea, remediile de la domiciliu nu tin cont de faptul ca diferite tipuri de infestari cu furnici necesita tratamente diferite.

Trebuie sa contactati un specialist in controlul daunatorilor pentru a va ajuta.